Voor jezelf zorgen met een micro moestuin

Voor Jezelf zorgen met microgroenten

Voor jezelf zorgen

Voor jezelf zorgen kan dezer dagen nog makkelijker met een micro moestuin.
Niemand zou nog hoeven zeggen dat ze geen tijd of ruimte hebben. Want tijd kost een klein tuintje in bijvoorbeeld de keuken maar nauwelijks, en ruimte hoeft al helemaal geen probleem te zijn. Het moestuintje kan je namelijk zelf de grote geven die je wilt, en wat bij er bij de woning past.

Gezondheid

 Aan het begin en soms aan tegen het eind van het leven wordt er meestal voor je gezorgd. Al de tijd die ertussen zit wordt geacht dat je voor jezelf kan zorgen. Vaak lukt dit best goed, of denk je in ieder geval dat dit goed lukt. Soms gaat dat even niet door omstandigheden of iets dergelijks.

Voor jezelf zorgen heeft meerdere aspecten, maar de belangrijkste is toch wel je gezondheid. Hier kan je zelf vrij veel aan doen. Misschien wel de belangrijkste is voeding.

Goede voeding

Goede voeding zorgt voor afweer van slechte bacteriën, en zorgt dat je je levenslustig voelt. Goede voeding kan er ook voor zorgen dat je cellen zich weer kunnen herstellen. Slechte voeding daarentegen zorgt voor het omgekeerde. Je zal je meer neerslachtig voelen. Je lichaam zal zich minder goed tegen schadelijke bacteriën kunnen beschermen, en ontwikkeld mogelijk hart en vaat aandoeningen, obesitas, en misschien ook wel een vorm van kanker hierdoor.

Groente en Fruit

groente en fruit

Als we het hebben over goede voeding, komen we al snel bij fruit, maar vooral bij groente uit. Tuurlijk zijn er ook nog andere voedingsstoffen die bijdrage aan goed onderhoud van je lichaam, maar ik denk dat je met groente toch wel de grootste slag kan slaan.
Het is algemeen bekent dat groente veel gezonde stoffen bevatten, en daardoor wordt er ook niet voor niks geadviseerd om minimaal 250 gram groente per dag te eten en 200 gram fruit.

Zelf Verzorgen

Lang in de geschiedenis van de mens was de belangrijkste kennis het verzorgen, bereiden en conserveren van voedsel. Maar de generatie die tegenwoordig leeft heeft zeer waarschijnlijk niet meer die kennis van voedsel. Jammer wat het kweken van je eigen voedsel geeft echt een kick, maar buiten dat ook weer de basiskennis van de mens die we eigenlijk gewoon zouden moeten beheren. Het is leuk dat we met computer kunnen werken, naar de maan kunnen vliegen, en weet ik het wat nog meer. Maar elke dag doet elk mens hetzelfde, en dat is eten en drinken. Eten neemt hierdoor een prominenten rol in in ons leven, maar wuiven we vaak af als noodzakelijk kwaad.

Afhankelijk

Vaak bevat een tuin meer bestrating dan groen, en maar af en toe een eetbare plant. Eten halen we in een supermarkt of een restaurant, niet wetende wat er met het eten is gebeurd. Als de supermarkt niet meer bevoorraad wordt voor 1 of 2 dagen schiet half nederland al in de stress. Stel je voor als er een echte crisis komt, en de boeren stoppen met hun product te verbouwen. Nog maar weinig mensen zullen zich dan nog net als hun voorouders staande kunnen houden door te zorgen voor hun eigen voedsel.

Meer zelfredzaam

Mijn mening is dat de mens weer meer zelfredzaam zou moeten worden. Tuurlijk zal dat zeker niet voor 100% mogelijk zijn, simpelweg omdat de ruimte hier niet altijd voor beschikbaar is. Maar ook een beetje zal al helpen. En juist met dat beetje kan ik u helpen door middel van deze site, want iedereen kan voor zichzelf een micro moestuintje opzetten en onderhouden. Ook blijft het niet bij een soort, maar heb je keuze uit meerdere soorten, dus altijd wel een kruid of groente die een favoriet van jou of je omgeving kan worden

zaadje planten

Plant dat zaadje

Door info op deze site kun je zelf een mini boer worden in je eigen woning. Hoe klein je woning ook is, of hoe weinig ramen je woonruimte heeft.
Een micro moestuin zou altijd wel moeten passen, of je kan zelf iets passend maken. Op deze manier kweek je je eigen voedsel waar je van weet waar het vandaag komt. Meer lokaal dan dit bestaat er niet om je voedsel te bemachtigen.

Bovendien zie je hoe een plantje zich ontwikkeld, van zaadje tot steeds groter. Dit gaat echt in een record tempo wat mij nog iedere keer doet verbazen, en fascineren hoe de natuur werkt (voor ons).
Zelf kan je bepalen hoelang je de mini groenten of kruiden door wil laten groeien, en wat dit dan weer met de smaak doet.
Als beloning voor je werk en zorg krijg je tot 40 keer meer voedingsstoffen van die kleintjes dan van de grote volledig uitgegroeide varianten. Dit omdat sommige voedingsstoffen nog in geconcentreerdere vorm in de kleine varianten zitten. Kortom waar wacht je nog op!! ZORG (GOED) VOOR JEZELF! Start vandaag nog een mini tuin voor jezelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *