Microgreens kopen

Microgreens of microgroenten kopen kan nog best lastig zijn. Veel grote supermarkten komen niet verder dan wat spruitgroenten, en misschien als je geluk hebt ook tuinkers. Grappig is dat ze de tuinkers ook maar gemakshalve een kiemgroenten noemen, terwijl dit dus een microgroenten is.

Microgreens kopen

Microgreens kopen is zeker wel te doen, en dan ook wel meer dan alleen maar tuinkers.
Microgreens of microgroenten hebben alleen een groot “nadeel” dat ze zo verschrikkelijk snel zijn.
Ze zijn snel in het ontkiemen( lees zelf kweken ) en daardoor dus vrij snel klaar voor consumptie. 7 dagen is geen uitzondering om van zaadje tot eetbaar plantje te bekomen. Aan de andere kant zijn de spruitgroenten eigenlijk nog sneller, vaak tussen de 3 en 7 dagen, dus de snelheid zou eigenlijk geen probleem hoeven zijn.

Verkrijgbaarheid microgreens.

Het feit dat microgreens of microgroenten nog vrij lastig in de supermarkt te verkrijgen zijn, komt door de vraag ernaar.
In bijvoorbeeld de biologische supermarkt de econoom en een klein beetje bij ekoplaza is al wel meer verkrijgbaar.
Maar bijvoorbeeld bij de groothandels zoals bidfood en hanos is al veel meer verkrijgbaar. Nadeel is dat bij deze winkels de gewone consument geen aankopen mag doen normaliter. Hiervoor moet je als bedrijf ingeschreven staan bij de kamer van koophandel om te mogen afrekenen bij de groothandels. Hierdoor zie je ook dat nu nog de vraag naar microgroenten vooral bij de bedrijven zoals horeca ligt, en nog niet bij de consument.
Mocht de vraag groter bij de consument groter worden, dan zullen de supermarkten hier ook op inspringen, en ook steeds meer microgroentes aanbieden.

Lokaal verkrijgbaar

Gelukkig stappen er nog wel lokale ondernemers in dit gat wat er ontstaat, en kan u hierdoor dus wel op lokaal niveau uw microgreens kopen. Nadeel is wel dat de lokale ondernemers vaak weer moeilijker te vinden zijn voor de gewone consument, waardoor verkoop/inkoop vaak stagneert. Jammer want de microgreens zijn super gezond voor je, en hoeven echt niet alleen maar gemaakt te worden om mooi te zijn op een bord in een duur restaurant.

Mocht je een leverancier zijn in een bepaald gebied, of wil je graag microgreens aan wil schaffen, laat het mij dan even weten.

Zelf kweken

Mocht je nou helemaal niks kunnen vinden, of wil je het toch liever zelf doen.
Dit is zeker mogelijk, en ook niet heel erg moeilijk. Kijk op mijn pagina zelf kweken om ook zelf aan de slag te gaan.
Op deze manier kan je zelf kweken welke groenten of kruiden je graag zou willen, en ben je niet afhankelijk van iemand anders.
Ja, je zal er dan zelf iets wat tijd en energie in moeten steken. Voor een horeca onderneming zal het zelf kweken waarschijnlijk niet echt een oplossing zijn, en zal deze zich toch snel wenden tot lokale ondernemers die hierin gespecialiseerd zijn.

Thuis microgroenten telen

Voor jezelf of gezin thuis microgroenten verbouwen is geen rocket science. Menig 30 of 40+er zal vroeger op school al eens wel tuinkers hebben gekweekt. Niet alles zal zo simpel gaan als tuinkers, maar het meeste van de groenten en kruiden zal niet heel veel moeite hebben om gezonde voedzame plantjes voor u voor te brengen. Het zal u verbazen hoe groen uw vingers nog zijn. Aangezien de meeste soorten genoeg hebben aan alleen maar een beetje water en licht ( en liefde ) zal het vaak lukken van jong tot oud, en is het daardoor ook een leuke bezigheid voor jong en oud.

Microgreens verkopen

Mocht je nou echt groene vinger hebben, en plezier in het kweken hebben, dan kan natuurlijk de volgende stap het verkopen zijn. Tuurlijk komt hier wel iets meer bij kijken dan alleen maar een zaadje in de grond stoppen, en wacht tot je een sprietje ziet. Maar hierdoor kan je wel een product in handen krijgen wat verkoopbaar is. Voedsel en mensen gaan vanaf het begin al hand in hand, en zeker gezond voedsel zal altijd wel een product zijn wat mensen zal aantrekken.

Kopen, Kweken, of verkopen?

Ben wel benieuwd waar het pad van jou naar toe gaat.
Denk je aan het gezondheidaspect van de microgreens, of gebruik je het meer voor de decoratieve waarde?
Heeft deze site je misschien toch meer aangezet tot het zelf kweken?
En ben je hierdoor wel het ondernemerspad opgeslagen, en ben je nu een microseller, of kleine verkoper?
Laat een reactie achter hieronder met misschien wel tips en trucs.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *