Gezonde Voeding

Mensen worden steeds kritischer over hun eten, en dat is maar goed ook. Steeds meer neigen we (weer) naar natuurlijk gezonde voedsel, en keren we onze rug toe naar bewerkt voedsel. We beseffen dat voedsel meer waarde heeft dan alleen maar je maag vullen.

Net na de tweede wereldoorlog hadden mensen steeds meer te besteden en zag je het consumptiegedrag veranderen. Er kwamen meer (fastfood) restaurants in het straatbeeld, maar ook supermarkten waar je steeds meer producten kon kopen. Helaas waren en zijn een aantal producten nou niet echt altijd ontwikkeld met het oog op de gezondheid van de mens. Het schijnt dat maar 3% van het voedsel in de supermarkt onbewerkt is, en dat aan een hoop producten suiker en/of zout is toegevoegd

Verandering

In dezelfde tijd is er ook een stijgende lijn van voedsel gerelateerde aandoeningen waar te nemen. Denk aan obesitas, diabetes, en ga zo maar door. Door  steeds meer onderzoek naar wat goed en slecht voor de mens is, zie je het eetgedrag van de mensen hierdoor veranderen, en willen de mensen zich weer gezonder en energieker gaan voelen.

Onderzoek

gezonde voeding

Pas relatief kort geleden zijn onderzoekers erachter gekomen dat microgreens 4 tot 40 maal meer voedingsstoffen bevatten dan hun volgroeide versie[1]. Van tauge was al langer bekend dat dit vele gezondheids voordelen heeft. Maar ook bij microgreens wijzen onderzoeken uit dat deze groente een aanvullende rol kan spelen bij de innames van vitamines, mineralen, en andere bouwstoffen. Door maar een klein beetje toe te voegen aan bijvoorbeeld een salade kom je al sneller aan de dagelijkse hoeveelheid vitamines.

Bij de soorten kan je zien welke micro groenten welke voedingstoffen bevatten. Het leuke van dit alles is dat het redelijk makkelijk is om thuis zelf dit fast-food  te zien opgroeien. Op de pagina zelf kweken leg ik uit hoe je zelf te werk zou kunnen gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *